Mega Image, tranzactie de 9,3 miliarde de euro

Mega Image, tranzactie de 9,3 miliarde de euro
Comments Off on Mega Image, tranzactie de 9,3 miliarde de euro, 25/06/2015, by , in Business today

Grupul olandez Royal Ahold a convenit preluarea grupului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, pentru circa 9,32 miliarde euro in actiuni, creand al patrulea mare retailer alimentar din Europa si al cincilea din SUA, in cea mai mare tranzactie din industria de retail din aproape 10 ani.

Investitorii Delhaize vor primi 4,75 de acţiuni Ahold pentru fiecare acţiune proprie, au anuntat miercuri cele doua companii, relateaza Bloomberg, potrivit adevarul.ro.

Tranzactia evalueaza Delhaize la 90,04 euro pe actiune, cu 2,3% peste cotatia de la inchiderea bursiera de marti, iar actionarii Ahold vor detine 61% din compania rezultata in urma tranzactiei si vor primi un miliard de euro, suma pe care retailerul olandez intentioneaza sa o returneze actionarilor.

Cele doua companii opereaza impreuna aproape 6.300 de magazine la nivel mondial, au vanzari anuale de peste 54 de miliarde de euro si acopera peste 4% din piata de profil din Statele Unite, potrivit analizei Natixis.

Compania infiintata in urma fuziunii, se numeste Ahold Delhaize si  va fi al patrulea mare retailer de alimente din Europa.

Presedintele Delhaize Mats Janssen va deveni presedinte al Ahold Delhaize, iar directorul general al grupului belgian va fi CEO adjunct.
Ambii retaileri care detin in afara Europei supermarketuri pe coasta de est a SUA,  au anticipat ca acest accord va crea economii anuale de 500 de milioane de euro, in decurs de trei ani.

Mega Image, brand al grupului Delhaize, este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu o retea care cuprinde 420 de magazine, sub marcile Mega Image (203), Shop&Go (214), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (1) şi Mega Drive (1).

About News Report