Mark Zuckerberg conduce detasat intr-un top al celor mai bogati tineri cu varsta de pana la 35 de ani

Mark Zuckerberg conduce detasat intr-un top al celor mai bogati tineri cu varsta de pana la 35 de ani
Comments Off on Mark Zuckerberg conduce detasat intr-un top al celor mai bogati tineri cu varsta de pana la 35 de ani, 02/09/2015, by , in Business today

Mark Zuckerberg conduce detasat un top al celor mai bogati 20 de tineri cu varste de pana la 35 de ani realizat de firma de consultanta Wealth-X, din care reiese ca noua dintre acestia si-au construit singuri averile, iar alti patru au inmultit banii mosteniti.

Tinerii miliardari mai au si alte lucruri in comun, astfel ca trei dintre ei au fondat Facebook, iar alti cinci si-au facut averile prin intermediul tehnologiei informationale, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.ro.

Pe primele trei pozitii se claseaza Mark Zuckerberg, co-fondator si director general al Facebook, cu o avere de 41,6 miliarde de dolari, Dustin Moscovitz (31 de ani), de la compania Asana, la randul sau co-fondator al Facebook, cu 9,3 miliarde de dolari, si Yang Huiyan (34 de ani), fiica mogulului imobiliar chinez Yang Guoquiang, cu 5,9 miliarde de dolari.

Al treilea co-fondator al Facebook, brazilianul Eduardo Saverin (33 de ani), se afla pe locul patru, averea sa ridicandu-se la 5,3 miliarde de dolari. Pe locul al cincilea se situeaza Scott Daniel Duncan (32 de ani), mostenitor al lui Dan L. Duncan, co-fondator al Enterprise Products Company din industria petrolului si gazelor, cu 5 miliarde de dolari.

In total, 11 dintre cei 20 de tineri miliardari inclusi in clasamentul realizat de Wealth-X locuiesc in Statele Unite. Intre acestia se mai afla, pe locurile 15 si 16, Evan Spiegel (25 de ani), directorul general al serviciului de mesagerie instant Snapchat, cu o avere estimata de 1,9 miliarde de dolari, si co-fondatorul companiei, Bobby Murphy (26 de ani), cu aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

About News Report