Mai ieftină decât taxiurile! Aplicația UBER s-a lansat în ROMÂNIA

Mai ieftină decât taxiurile! Aplicația UBER s-a lansat în ROMÂNIA
Comments Off on Mai ieftină decât taxiurile! Aplicația UBER s-a lansat în ROMÂNIA, 25/02/2015, by , in Media & Brands

Aplicația Uber s-a lansat în România sub forma uberX, Bucureştiul fiind primul oraş care beneficiază de serviciile platformei. Poreclită și “sperietoarea taximetriștilor”, Uber face legătura în timp real între pasageri şi şoferii dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Ce este însă Uber?
Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Bucureştenii care vor să folosească serviciile Uber trebuie să parcurga urmatorii pasi:
-Să descarce aplicaţia din magazinele de aplicaţii pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;
-Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;
-Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;
-Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşis.

Costurile de transport sunt similare cu cele pentru taxiurile locale. Uber taxează fiecare kilometru parcurs cu 1,39 lei, cât şi fiecare minut de călătorie cu 0,23 lei. Tariful de bază este de 1,39 lei, cursa minimă de 6 lei, iar anularea comenzii este taxată tot cu 6 lei.

Potrivit blogului oficial, primul drum făcut prin Uber este gratis în limita a 30 de lei pentru cei care introduc în aplicaţie codul UBERBUCHAREST (valabil până pe 25 aprilie). Avantajul? Clientii nu sunt nevoiti sa plateasca cash si nici sa lase bacsis, deoarece doritorii se inregistreaza in aplicatie cu un card si de acolo sunt opriti banii.

In prezent, platforma Uber ofera alternative de transport in peste 280 de orase din peste 50 de tari la nivel mondial, contribuid la schimbarea modului in care oamenii calatoresc prin orasele in care locuiesc.

About News Report