Magazinul online F64 introduce plata prin Bitcoin. Ce curs are Bitcoin?

Magazinul online F64 introduce plata prin Bitcoin. Ce curs are Bitcoin?
Comments Off on Magazinul online F64 introduce plata prin Bitcoin. Ce curs are Bitcoin?, 02/12/2014, by , in Business today

F64, cel mai cunoscut magazin online foto din țară, a introdus pe piață plata prin moneda electronică Bitcoin.

„Bitcoin“, denumit și „monedă digitală“, este un sistem de plată electronică descentralizat care se bazează pe criptografie și algoritmi matematici pentru a nu permite falsificarea sumelor sau urmărirea utilizatorilor. Marele avantaj al Bitcoin este descentralizarea care înseamnă că nicio entitate terță nu controlează fluxul de bani. Bitcoinul este obținut prin „minare“, adică rezolvarea unor ecuații prin care sunt generați bani noi, spun cei de la F64 într-un comunicat de presa.

“E un instrument in care credem, foarte multi sunt sceptici, dar e posibil sa aiba succes. Noi ne-am dat seama ca exista o zona de risc, dar investitia nu e foarte mare, efortul fiind mai mare in spate pentru implementarea solutiei. Saptamana trecuta aveam o varianta beta si speram sa fie totul gata. Piata nu e pregatita, insa prin povestea asta se va face un fel de educatie”, a declarat Marian Alecsiu, direcorul F64.

Bitcoin este o moneda digitala creata în 2009 de japonezul Satoshi Nakamoto. Tranzactiile se fac fără a fi nevoie de bănci care să le intermedieze, nu sunt comisioane de tranzactii și totul se face prin aplicatii mobile din cloud. În București sunt cateva firme care accepta plăți in Bitcoin

Magazinul F64 are 130 de angajati si va incheia anul cu vânzări de circa 20 milioane euro. Ce curs are bitcoin? 1.0000 bitcoin = 304 euro.

About News Report