Lucrurile se misca! CFR a modernizat sase gari din fonduri UE

Lucrurile se misca! CFR a modernizat sase gari din fonduri UE
Comments Off on Lucrurile se misca! CFR a modernizat sase gari din fonduri UE, 28/07/2014, by , in Business today

In primul semestru al acestui an CFR a cheltuit 120 de milioane de lei din fonduri europene, pentru modernizarea a sase gari.

Potrivit unui bilant de activitate al CFR SA, in primele sase luni ale anului a fost finalizata modernizarea garilor Slatina, Resita Sud, Zalau, Bistrita Nord, Giurgiu Oras si Botosani, prin proiecte finantate cu fonduri europene, a caror valoare contractuala totala se ridica la aproape 120 de milioane de lei, informeaza Mediafax.ro.

Proiectul de modernizare al statiilor de cale ferata se deruleaza prin Programul Operational  Sectorial Transport 2007-2013, care prevede realizarea unor lucrari de amploare, care, o data finalizate, transforma vechile statii in gari moderne, care, pe de o parte, raspund cerintelor si asteptarilor calatorilor, iar pe de alta parte ofera spatii comerciale redimensionate si readaptate la o gama variata de servicii pentru agentii economici.

“Lucrarile de modernizare a statiilor de cale ferata pornesc de la schimbarea fatadei cladirilor, continua cu modificarea circuitului in interiorul cladirilor si se extind pana la redimensionarea perimetrului exterior al garilor pentru a asigura confortul, sigurantă şi fluiditatea mixului de calatori. Prin continuarea acestor proiecte, dorim sa transformam garile intr-un spatiu modern si adaptat atat cerintelor pietei, cat si nevoilor clientilor nostri, calatorii”, a declarat directorul general al companiei, Macarie Moldovan.

Proiectul de modernizare a statiilor de cale ferata are finantarea asigurata in proportie de 85% de la Comisia Europeană şi 15% de la bugetul de stat.

About News Report