Lovitură dată de Obama bogaților Americii

Lovitură dată de Obama bogaților Americii
Comments Off on Lovitură dată de Obama bogaților Americii, 19/01/2015, by , in Business today

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama propune noi taxe care îi vizează pe cei mai bogaţi americani şi care ar urma să genereze venituri bugetare suplimentare de 320 de miliarde de dolari în următorii zece ani.

Pentru a limita presiunea fiscală asupra clasei de mijloc, Barack Obama propune limitarea profiturile din investiţii ale celor mai bogaţi 1% dintre americani. Astfel, nivelul minim de taxare al veniturilor din capital şi dividende ar urma să crească la 28% faţă de 23,8% în prezent, în condiţiile în care, la începutul mandatului din 2009, taxa se situa la 15%.

“Ceea ce vedem aici este o uşurare a regimului fiscal pentru clasa de mijloc, pentru a putea ataca problema stagnării salariilor clasei de mijloc”, a declarat Harry Stein, director pentru politica fiscală în cadrul Center for American Progress, grup aliniat Partidului Democrat.

Președintele Statelor Unite ale Americii vrea să folosească o parte din banii rezultaţi în urma majorării taxelor pentru extinderea facilităţilor pentru îngrijirea copiilor şi pentru educaţia superioară.

About News Report