Londra a castigat competitia cu Parisul, in ceea ce priveste numarul de turisti

Londra a castigat competitia cu Parisul, in ceea ce priveste numarul de turisti
Comments Off on Londra a castigat competitia cu Parisul, in ceea ce priveste numarul de turisti, 14/07/2014, by , in Business today

V-ati ales destinatia de vacanta ? Noi va oferim o idee. Iata care sunt cele mai vizitate orase din lume in acest an, potrivit raportului MasterCardGlobal Destination Cities Index, citat de Mediafax.ro.

Londra conduce in acest clasament cu un numar estimat de 18,7 milioane de turisti străini depasind astfel Bangkok-ul, liderul de anul trecut, cu 18,37 milioane.

In topul preferintelor vizitatorilor se mai afla apoi in ordine  Paris (15,57 milioane),  Singapore (12,47 milioane)  si Dubai . Numarul mare de turisti straini estimat se datoreaza extinderii clasei mijlocii si implicit a pachetelor pentru aceasta, diversificarii ofertelor de lux, dezvoltarii liniilor aeriene privind aceste segment  dar si calatoriilor de afaceri. Conform raportului aceste tendinte se vor mentine si in 2015.

Capitala Romaniei, Bucurestiul  se afla pe pozitia 90 , cu mai putin de 1 milion de vizitatori estimati pentru acest an si cheltuieli de aproximativ 391 de milioane dolari.

Raportul MasterCard Index of Global Destination Cities, aflat la a patra editie, folosteste informatii publice pentru a determina clasificarea atat din punct de vedere al numarului de vizitatori straini cat si al cheltuielilor  realizate de acestia in afara granitelor tarii lor.
Sursa foto : all-free-download.com

About Business Editor