Legends of Jazz: CHARLIE PARKER & DIZZY GILESPIE Tribute, la Sala Radio

Legends of Jazz: CHARLIE PARKER & DIZZY GILESPIE Tribute, la Sala Radio
Comments Off on Legends of Jazz: CHARLIE PARKER & DIZZY GILESPIE Tribute, la Sala Radio, 26/10/2015, by , in Evenimente

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta un concert tribut de exceptie, dedicat legendarilor CHARLIE PARKER & DIZZY GILESPIE, in data de 15 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Radio din Capitala.

Cinci muzicieni ai noului val de jazz se vor reuni pe scena pentru a le dedica o seara de neuitat celor care au fost doi dintre cei mai aclamati artisti de jazz din toate timpurile: Bird si Dizzy.

Invitatii evenimentului sunt Ryan Carniaux (USA), Plume (USA), Mike Roelofs (NDL) Geraud Portal (FRA) si Philippe Maniez (FRA).

Ryan Carniaux si Plume sunt cunoscuti publicului din Romania de la tributul Miles Davis de anul trecut, cand au ridicat Sala Radio in picioare, cu o reinterpretare proaspata si iesita din comun a albumului Kind of Blue. Ambii muzicieni fac parte dintr-o generatie tanara si foarte talentata de interpreti de jazz,  proveniti de pe scena de la New York.

Ryan Carniaux a colaborat cu mai multe legende ale jazz-ului, printre care se numara Mark Murphy, Benny Golson, Eric Alexander, Jerry Bergonzi sau David Liebmann. Plume a cantat alaturi de artisti ca Mulgrew Miller, Joe Lovano, Tim Warfield, Jimmy Heath, Bill Lee, Darren Barrett, Eric Lewis, Roy Hargrove si Jeremy Pelt.

Philippe Maniez este un percutionist de jazz de origine franceza, care are la activ numeroase compozitii si este in acelasi timp si producator.

Mike Roelofs este un pianist si compozitor olandez, care inca de la absolvirea Conservatorului a cucerit numeroase premii prestigioase, atat in tara natala cat si international, printre care se numara premiul pentru compozitie de la North Sea Jazz Festival.

Geraud Portal este un basist francez, stabilit la New York, care si-a desavarsit educatia muzicala sub influenta legendarului William Parker, avandu-l ca mentor pe regretatul David S. Ware.

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, in cadrul careia anul acesta vor mai concerta MARC CARY: Rhodes Ahead vol. 2 – 22 Noiembrie, Sala Radio.

afis

About News Report