Le-a trecut! Guvernul renunţă la IMPOZITAREA BACŞIŞULUI

Le-a trecut! Guvernul renunţă la IMPOZITAREA BACŞIŞULUI
Comments Off on Le-a trecut! Guvernul renunţă la IMPOZITAREA BACŞIŞULUI, 18/05/2015, by , in Business today

Ministerul Finanţelor va elimina obligativitatea taxării bacşişului, a anunţat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. “Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale”, a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului.

Intrată în vigoare în urmă cu o săptămână, guvernul renunţă la impozitarea bacşişului, măsura fiind anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după o întâlnire cu reprezentanţii patronatelor.

“Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale”, a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului.

Ministrul a anunţat însă că de la 1 ianuarie 2016 va fi introdus impozitul forfetar. El a precizat că introducerea impozitului forfetar va fi aprobată de Parlament.

“Solicitările au fost de amânare a taxării bacşişului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxării. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar. (…) Există un proiect în Parlament care se află la Camera Deputaţilor în acest moment şi vom încerca să introducem în Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar dupa ce patronatele din turism se vor mai uita pe text încă o dată”, a spus Teodorovici.

Totodată, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a cerut, vineri, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici şi restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacşişului, arătând că ”Operaţiunea Bacşişul” este o nouă mostră de incompetenţă, rea-credinţă şi absurd a acestui Guvern.

About News Report