Lansarea proiectului “Regandim economia sociala”

Lansarea proiectului  “Regandim economia sociala”
Comments Off on Lansarea proiectului “Regandim economia sociala”, 03/12/2014, by , in Evenimente

 

Conferința de presă de lansare a proiectului POSDRU/168/6.1/S/145202 cu titlul Regândim economia socială are loc  joi 4 decembrie 2014, începând cu ora 11.00, în sala Teatrului Mignon situat în Bulevardul Hristo Botev nr. 1 (zona Piața Rosetti), din București.

Obiectivul general al proiectului îl constituie integrarea socială și profesională a persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, persoane peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului, persoane din familii cu mai mult de doi copii, persoane cu statut de unic întreținător, femei în situații de risc, persoane cu venit minim garantat) și promovarea incluziunii sociale în condiții nediscriminatorii.

În cadrul proiectului se vor înfiinţa 11 Structuri de Economie Socială care vor facilita accesul pe piaţa muncii şi incluziunea socială a grupurilor vulnerabile, dar şi un birou one-stop-shop – “Oficiul speranţelor sociale” prin care se vor pune la dispoziţie  informaţii integrate cu privire la oportunităţile afacerilor sociale.

Regândim economia socialăeste implementat de Asociația Ecoteca, în parteneriat cu Asociația Inotech, Asociația ProVita pentru Născuți și Nenăscuți, Asociația Frăția Crestină, Asociația Iosif și Maria, Asociația Persoanelor cu Handicap Sporting Club, Asociația Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă și Asociația Artiștilor, Muzicanților și Lăutarilor Rromi din România.

Proiectul are o durată de 12 luni și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-1013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 6, Domeniul major de intervenţie 6.1, iar valoarea totală elgibilă a acestuia este de 9.378.446,55 lei.

În cadrul conferinţei de presă vor fi prezentate pe parcurul a 90 de minute obiectivele proiectului, activităţile ce urmează să fie implementate în următoarele 12 luni, precum şi rezultatele anticipate şi indicatorii proiectului. Conferința de presă se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

About Business Editor