Klaus Iohannis este noul președinte al României: “Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”

Klaus Iohannis este noul președinte al României: “Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”
Comments Off on Klaus Iohannis este noul președinte al României: “Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”, 17/11/2014, by , in Business today

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale după ce a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost votat de 6.242.825 dintre alegători, în timp ce Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a fost votat de 5.211.097 de alegători.

Iohnnis a făcut prima declarație oficială în calitate de președinte: “Campania a trecut, acum trebuie să ne apucăm de treabă. eu sunt dispus să mă apuc foarte serios şi foarte hotărât de treabă. Românii au dat semnalul schimbării profunde în România. Acest semnal este extrem de puternic, atâr pentru mine cît şi pentru clasa politică”.

Acesta a adăugat: “Rog partidele politice să înceapă urgent discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil”

Fostul primar al Sibiului a încheiat: “Dragi români, voi fi preşedintele românilor. Voi fi un preşedinte liber, vă voi reprezenta pe voi”.

About News Report