Jumatate din platile online din Romania sunt facute de BUCURESTENI

Jumatate din platile online din Romania sunt facute de BUCURESTENI
Comments Off on Jumatate din platile online din Romania sunt facute de BUCURESTENI, 17/10/2014, by , in Business today

Plata cu cardul a cuprins şi România. E mai simplu, mai sigur, mai eficient. Iar bucureştenii sunt cei mai mari amatori de astfel de plăţi.

Cei mai mulţi români fac cumpărături online în timpul săptămânii, de la birou, în intervalul 9:00 – 17:00. Media tranzacţiilor procesate în acest interval este cu circa 40% mai mare decât cea înregistrată în intervalul 18:00 – 22:00. Aşa cum era de aşteptat, bucureştenii sunt cei mai mari amatori de plăţi online cu cardul din România.

Cea mai mare pondere a tranzacţiilor online o deţin comercianţii din turism, telecom, IT, fashion şi asigurări. Bucureştenii sunt cei mai fideli clienţi ai comerţului electronic din România şi cifrele arată că jumătate din totalul plăţilor online cu cardul au fost făcute, anul acesta, de cei din Capitală. Pe locul al doilea se afla locuitorii din Cluj Napoca si pe locul al 3-lea cei din Timişoara.

“Datele arată un trend natural, locuitorii Capitalei sunt cei mai expuşi la avântul online-ului, atât la nivel de informaţii, cât şi raportat la numărul de comercianţi online cu livrare rapidă în Bucureşti, evident mai mulţi decât în restul ţării”, a declarat Antonio Eram potrivit gandul.info, CEO şi fondator al Netopia mobilPay.

About News Report