Japonia contruieste un tren care va circula cu 500 km/h

Japonia contruieste un tren care va circula cu 500 km/h
Comments Off on Japonia contruieste un tren care va circula cu 500 km/h, 29/09/2014, by , in Vision & Trends

Central Japan Railway, principalul operator feroviar din Japonia, a grabit deja construcţia celui mai rapid tren din lume, care va circula cu o viteză de 500 km/oră. Cu toate acestea, trenul va fi pus in functiune abia in 2027.

Trenul va parcurge distanţa de 286 de kilometri, între Tokyo şi Nagoya, două dintre cele mai mari oraşe din Japonia, în 40 de minute, jumătate din timpul actual. Trenul va fi pus în funcţiune în 2027. Constructia este foarte dificila pentru ca linia trebuie sa fie dreapta intre cele doua orase, pentru a suporta asemenea viteze.

Astfel, pentru lina dreapta compania va trebui să sape tuneluri, pe o distanţă de 248 de kilometri, de aproape cinci ori mai lungă decât Tunelul Canalului Mânecii, care leagă Marea Britanie de Franţa.

În urmă cu o săptămână, Central Japan Railway a testat trenul cu pricina. Reprezentantii Central Japan Railway au anuntaz ca vor fi patru staţii pe ruta de 286 de kilometri dintre Shinagawa şi Nagoya. Staţiile Shinagawa şi Nagoya vor fi la 40 de metri sub pământ.

About News Report