Isărescu e tranșant: “Efectele situaţiei politice depind de cât de repede se va forma un guvern”

Isărescu e tranșant: “Efectele situaţiei politice depind de cât de repede se va forma un guvern”
Comments Off on Isărescu e tranșant: “Efectele situaţiei politice depind de cât de repede se va forma un guvern”, 06/11/2015, by , in Business today

Şeful băncii centrale a spus că efectele situației instabile politice din Româânia depind de cât de repede se va forma un guvern.

Dat fiind că Legea bugetului pe 2016 este suspendată, iar cea a salarizării bugetare nu este finalizată, Isărescu a fost întrebat care ar putea fi efectele.

“Cred că vor depinde (efectele – n.r.) de rapiditatea cu care se va forma noul guvern şi deciziile pe care le va lua noul guvern. Ceea ce pot să vă spun este că, în prezent, situaţia macroeconomică, pe care noi o monitorizăm şi de care răspundem că este stabilă, în general poziţia economică a ţării este bună şi că, inclusiv prin deciziile de astăzi, dar şi prin prudenţa pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat acel câmp de acţiune şi acea poziţionare pentru a face faţă unor situaţii mai dificile”, a spus Isărescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă.

About News Report