Isărescu: “De la creştere economică până la buzunarul oamenilor este drum lung”

Isărescu: “De la creştere economică până la buzunarul oamenilor este drum lung”
Comments Off on Isărescu: “De la creştere economică până la buzunarul oamenilor este drum lung”, 10/08/2015, by , in Business today

România traversează o creştere economică, dar aceasta nu se simte deloc în buzunarul oamenilor. Guvernatorul Băncii Naţionale a României a încercat să explice de ce românii nu au bani, deși țara are o creștere economică.

Lumea se întreabă de ce avem creştere economică dacă nu se simte în buzunarele oamenilor? Putem să le explicăm că de la creştere economică până la buzunarul omului e ceva drum, e un drum lung şi că indicatorul care trebuie să fie folosit este venitul disponibil, ce rămâne omului în buzunar, după ce-şi plăteşte impozitele. Păi, dacă am început, în sfârşit, să ne plătim impozitele şi nu mai luăm salarii pe alte căi, avem mai puţin venit disponibil, nu?“, a spus Isărescu, potrivit Mediafax.

Cât despre venitul disponibil diminuat, guvernatorul a punctat că oamenii nu pot trăi mai bine, chiar dacă salariul creşte, pentru că veniturile scad din moment ce efectuează plăţi mari pentru rambursarea creditului.

„Deci trebuie ajutat, dacă vrem să crească consumul sustenabil, trebuie găsite formule de a menţine venitul disponibil prin restructurări viabile în domeniul creditului“, a menţionat şeful BNR.

About News Report