Iohannis: “România are o creştere economică robustă, dar e nevoie de reforme durabile””

Iohannis: “România are o creştere economică robustă, dar e nevoie de reforme durabile””
Comments Off on Iohannis: “România are o creştere economică robustă, dar e nevoie de reforme durabile””, 19/11/2015, by , in Business today

Klaus Iohannis a fost în vizită în Slovacia unde a vorbit și despre situația economică a României. Șeful statului a punctat faptul că țara noastră “are o creştere economică robustă, dar e nevoie de reforme durabile pentru zona euro”.

Preşedintele a participat, la Bratislava, la un forum economic româno-slovac, alături de omologul său, Andrej Kiska.

“În Slovacia, adoptarea euro a consolidat beneficiile comerciale şi competitivitatea economică. Şi România intenţionează să pregătească, în anii ce urmează, paşii necesari integrării monetare europene. Însă, avem nevoie, în continuare, să implementeze reforme şi schimbări instituţionale durabile”, a afirmat Iohannis.

Acesta a adăugat: “România înregistrează o creştere economică robustă, însă avem nevoie de un model de dezvoltare bazat pe competitivitate şi inovare, pe creştere economică inteligentă şi sustenabilă. Avem nevoie de o creştere economică sănătoasă, de tip calitativ, nu doar cantitativ”.

Iohannis a încheiat: “România trebuie să stimuleze mediul investiţional prin cel mai adecvat mix dintre relaxarea fiscală şi sustenabilitatea finanţelor publie, astfel încât scăderea taxelor să aibă un caracter permanent”.

About News Report