Iohannis: “Revenirea la TVA-ul de 19% reprezintă pentru mine o prioritate absolută”

Iohannis: “Revenirea la TVA-ul de 19% reprezintă pentru mine o prioritate absolută”
Comments Off on Iohannis: “Revenirea la TVA-ul de 19% reprezintă pentru mine o prioritate absolută”, 24/11/2014, by , in Business today

În programul său prezidențial, Iohannis și-a propus reducerea TVA-ului la 19% de la 24%. Dacă acest lucru se va realiza, atunci România va avea alături de Germania una dintre cele mai mici Taxe pe Valoare Adăugată din Europa.

Klaus Iohannis are planuri importante în ceea ce privește economia României. “În planul politicilor de relaxare fiscală și în perspectiva apropiată a guvernării dreptei românești, pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, întrucât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătățirea colectării veniturilor și a sustenabilității finanțelor publice, ci mai cu seamă la creșterea economiei și a nivelului de trai al românilor”, scria preşedintele ales Klaus Iohannis, în programul său prezidenţial.

În cazul în care TVA-ul va fi redus la 19%, România va avea una dintre cele mai mici Taxe pe Valoare Adăugată din Europa, nivel pe care îl mai au Germania și Cipru în momentul de faţă. Doar Luxemburg și Malta au TVA-uri mai mici în UE cu 18%, respectiv 15%.

La nivel european, țările cu cel mai mare TVA sunt Ungaria cu 27% și Suedia, Danemarca şi Croaţia care au un TVA de 25%. TVA-ul mediu în Uniunea Europeană este de 21,3%

About News Report