Iohannis a promulgat legea privind majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar

Iohannis a promulgat legea privind majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar
Comments Off on Iohannis a promulgat legea privind majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar, 25/11/2015, by , in Business today

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede majorarea acestor salarii cu 10%.

Premierul Dacian Cioloș a vorbit despre promulgarea legii: “Nu mă surprinde deloc, am avut o discuţie cu dansul (Klaus Iohannis) ieri şi legat de acest subiect şi i-am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus şi această creştere de 10 la sută şi după calculele noastre putem rămâne în ţintă de deficit de 3 la sută cu această creştere”.

Totodată, Cioloș a spus că aplicarea acestei legi nu înseamnă alte tăieri: “N-o să tăiem, în schimb o să mergem pe partea de investiţii unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii, atât la ministerul Dezvoltării cât şi ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbţia fondurilor europene că să avem şi investiţii aşa cum ne-am propus”.

Salariile personalului din sistemul de sănătate vor fi majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor cu 10% de la 1 Decembrie.

About News Report