Ioan Rus ne dă speranțe: “2018 poate fi anul în care România va avea două autostrăzi transcarpatice”

Ioan Rus ne dă speranțe: “2018 poate fi anul în care România va avea două autostrăzi transcarpatice”
Comments Off on Ioan Rus ne dă speranțe: “2018 poate fi anul în care România va avea două autostrăzi transcarpatice”, 10/11/2014, by , in Business today

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, este optimist cu privire la construirea în următorii patru ani a două autostrăzi transcarpatice. Una dintre autostrăzi ar urma să lege sudul țării de nord și una estul de vest.

Ioan Rus a vorbit despre existența a două autostrăzi care să traverseze Munții Carpați. “Până în 2018, prioritate zero în acest Master Plan (Master Planul General de Transport al României — n. r.), dincolo de toate rețelele care să asigure interconectivitate între diverse localități, regiuni etc., se găsesc două lucruri esențiale: două transcarpatice sud-nord, prin Pitești și prin Brașov, și două transcarpatice una Bacău — Brașov și una de la Târgu Neamț, pe la Poiana Largului, care să coboare, de asemenea, în Transilvania”, a declarat Ioan Rus la B1 TV.

Acesta a continuat: “Pe finanțarea existentă azi, pe disponibilitățile pe care le avem, 2018 poate fi anul în care să avem două (autostrăzi transcarpatice — n. r.), deci cel puțin câte o transcarpatică sud-nord și est-vest”.

Șeful de la Transporturi a vorbit și despre căile ferate: “România are cam 12.000 de kilometri de rute de cale ferată și peste 20.000 de kilometri de cale ferată. Sunt triaje, depouri unde-s multe linii. Nicio rută de cale ferată care deservește o zonă cu dezvoltare economică și cu activitate economică nu va fi desființată”.

About News Report