Investitie de 1,85 miliarde de dolari în Slovacia într-o fabrică Jaguar

Investitie de 1,85 miliarde de dolari în Slovacia într-o fabrică Jaguar
Comments Off on Investitie de 1,85 miliarde de dolari în Slovacia într-o fabrică Jaguar, 12/08/2015, by , in Business today

Slovacia a fost aleasa de producatorul britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover ca loc pentru constructia noii sale fabrici, investitia fiind estimate la aproximativ 1,85 miliarde de dolari, transmit TASR si Bloomberg, citati de agerpres.ro.

Slovacia a castigat iin fata Poloniei, care era, de asemenea, una dintre principalele candidate pentru amplasarea fabricii. Alte state vizate de Jaguar pentru noua unitate au fost SUA si Mexic.

Producatorul a anuntat ca va efectua un studiu de fezabilitate, impreuna cu Executivul slovac, privind noua uzina si ca va  extinde capacitatea de productie a modelelor de succes Jaguar XE si Land Rover Discovery Sport. Fabrica din Nitra (vestul Slovaciei) ar urma sa produca 300.000 de vehicule pe an, incepand din 2018.

‘Expansiunea globala a afacerii noastre este esentiala pentru sustinerea unei cresteri solide pe termen lung. Datorita dezvoltarii industriei auto, Slovacia reprezinta o potentială oportunitate atractiva pentru noi’, a afirmat directorul general al Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

Jaguar Land Rover, companie detinuta din 2008 de grupul indian Tata Group, a inaugurat in octombrie 2014 prima sa uzina de peste hotare, in China, iar in prezent construieste o alta uzina in Brazilia (care ar urma sa fie inaugurata in 2016), in dorinta de a aduce productia mai aproape de pietele sale principale.

Luna trecuta, producatorul de automobile de lux a semnat un contract pentru realizarea unor vehicule la uzina Magna Steyr de la Graz (Austria), intrucat cele trei fabrici din Marea Britanie lucreaza la capacitate maxima.

About News Report