Internetul își va atinge limitele în OPT ani

Internetul își va atinge limitele în OPT ani
Comments Off on Internetul își va atinge limitele în OPT ani, 04/05/2015, by , in Media & Brands

Internetul a deventi parte din viața noastră și lumea s-ar da peste cap fără o conexiune bună la internet. Cu toate acestea, experții avertizează că Internetul şi-ar putea atinge limitele tehnice în următorii ani.

Datorită faptului că prea mulţi oameni se conectează, iar conexiunile nu mai pot fi îmbunătăţite la fel de rapid, se pare că Internetul și-ar putea atinge limitele în următorii ani.

„Ajungem la un punct al cercetării unde nu mai putem să introducem mai multe date în fibra optică“, a declarat Andrew Ellis, de la Universitatea Aston din Birmingham.

În ultimul deceniu, viteza de internet a crescut de 50 de ori. Astfel, în 2005 internetul avea o viteză de 2 Mbps, iar astăzi avem viteze de 100 de Mbps peste tot. Inginerii specializați spun că fibra optică nu va mai rezista mai mult de opt ani.

Inginerii de la Google încearcă să prevină acest lucru și tocmai de aceea Google dezvoltă în Statele Unite propria reţea de fibră optică, numită Google Fiber. Viteza este de 100 de ori mai mare decât cea disponibilă până acum.

About News Report