India va investi 137 miliarde dolari pentru modernizarea cailor ferate

India va investi 137 miliarde dolari pentru modernizarea cailor ferate
Comments Off on India va investi 137 miliarde dolari pentru modernizarea cailor ferate, 26/02/2015, by , in Business today

Guvernul indian a alocat 137 miliarde dolari pentru modernizarea enormei retele de cai ferate.

Imaginile cu indieni călătorind pe trenuri ar putea deveni istorie. Indienii vor sa modernizeze reteaua, sa lanseze si trenuri de mare viteza, sa puna WiFi in cat mai multe gari si sa schimbe 17.000 de toalete invechite.

India, a doua cea mai populata tara din lume, are nevoie disperata de investitii in reteaua de cai fertate ce se intinde pe 64.000 km, din care sub o cincime au fost construiti dupa 1947 (anul obtinerii independentei).

În mod ciudat, în India se produc și trenuri, Indian Railwys avand 1,3 milioane angajati si fiind na dintre cele mai mari companii din lume. Trenurile merg insa la export pentru ca guvernul nu a investit in material rulant.

În India circula zilnic 12.000 de trenuri ce duc peste 20 de milioane de pasageri, insa conditiile sunt in multe cazuri jalnice. Obiectivul e ca in cinci ani numarul de pasageri transportati zilnic sa creasca de la 21, la 30 milioane, urmand sa creasca intinderea retelei cu 20%. Va fi pus internet WiFi in cat mai multe gari si vor fi schimbate 17.000 de toalete din vagoane.

Vor fi construite linii de mare viteza intre cateva orase mari:  Mumbai – Ahmedabad, Delhi-Calcutta si Delhi-Mumbai. Planurile sunt de a creste vitezele medii pe noua magistrale feroviare, de la 110-130 km/h, la 160 – 200 km/h.

About News Report