INCREDIBIL! Mai mult de 90% dintre accidentele auto petrecute iarna NU au loc pe zapada sau gheata

INCREDIBIL! Mai mult de 90% dintre accidentele auto petrecute iarna NU au loc pe zapada sau gheata
Comments Off on INCREDIBIL! Mai mult de 90% dintre accidentele auto petrecute iarna NU au loc pe zapada sau gheata, 27/10/2014, by , in Business today

Circa 92% dintre accidentele auto petrecute iarna au loc pe suprafete umede sau uscate si 8% pe gheata sau zapada, conform studiilor realizate de departamentul pentru studierea accidentelor rutiere al Universitatii din Dresda, Germania.

Studiul a fost făcut public de reprezentanţii companiei de anvelope Michelin cu ocazia lansarii unei noi anvelope de iarna, Michelin Alpin 5. Datele statistice arată că iarna, riscul de accident este dublu pe suprafete umede, in comparatie cu o cale de rulare uscata.

“Cu toate acestea, multe ţări europene impun utilizarea anvelopelor de iarna deoarece acestea ofera o siguranta suplimentara in conditiile si la temperatura specifica din timpul iernii. Pentru anvelope, iarna incepe cand temperatura scade sub 7 grade deoarece datorita compusului si caracteristicilor specifice, doar anvelopele de iarna pot oferi performante excelente in aceste conditii”, mentionează cei de la Michelin. Acestia au tinuti insa sa specifice ca este vorba de accidente si nu de tamponari usoare.

Şi în România este obligatorie echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă indiferent de perioada anului.

About News Report