In curand vom putea plati taxele si impozitele cu cardul bancar

In curand vom putea plati taxele si impozitele cu cardul bancar
Comments Off on In curand vom putea plati taxele si impozitele cu cardul bancar, 26/09/2014, by , in Lifestyle

Persoanele fizice vor putea sa-si plateasca taxele si impozitele cu cardul, prin Trezorerie, comisioanele tranzactiilor fiind suportate de catre bugetul de stat.

“Trezoreria Statului va fi autorizata ca acceptator de plata cu cardul bancar si va presta acest serviciu pentru toate institutiile publice, astfel incat toti contribuabilii persoane fizice care detin carduri apartinand unui sistem de plata ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele), sa-si poata achita printr-un punct unic toate impozitele si taxele administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii“, se arata in propunerea inclusa intr-un proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Comisionul perceput fiecarei tranzactii nu va depasi 0,3% din valoarea acesteia si nu vor fi acceptate comisioane fixes au alte costuri suplimentare pentru Trezorerie si institutiile publice.

“Acest comision este corelat cu proiectul de regulament privind comisioanele interbancare pentru operatiunile de plata utilizand cardul care prevede plafonarea comisioanelor interbancare pentru tranzactii la 0,2% din valoarea tranzactiei pentru cardurile de debit si 0,3% pentru cele de credit”, se mentioneaza intr-un comunicat al MFP.

Comisioanele aferente tranzactiilor, suportate de la bugetul de stat, vor putea fi platite prin debitarea directă si/sau prin emiterea de facturi la termenele stabilite de sistemele de plata, scrie Mediafax.ro.

“Implementarea acestui sistem nu va genera costuri pentru institutiile publice care vor incasa venituri bugetare, intrucat se utilizeaza sistemul actual de decontare utilizat in relatia cu Trezoreria Statului, iar comisioanele de decontare vor fi suportate de la bugetul de stat”, se mai precizeaza in comunicatul MFP.

Serviciile ar putea fi extinse şi pentru firme, prin ordin emis de Ministerul Finanţelor Publice, care va stabili tipurile de plati care pot fi achitate prin acest sistem, nivelul comisioanelor si entitatea care suporta comisionul.

Potrivit MFP, noul sistem de plata furnizat de Trezoreria Statului va contribui atat la stimularea platilor cu mijloace electronice moderne, cat si la diminuarea platilor in numerar efectuate de catre contribuabil la ghiseele institutiilor publice.

In prezent, contribuabilii isi pot achita taxele şi impozitele in numerar la casierii, prin virament bancar sau mandat postal.

About News Report