Iese Marea Britanie din UE? Merkel: “E o varianta buna”

Iese Marea Britanie din UE? Merkel: “E o varianta buna”
Comments Off on Iese Marea Britanie din UE? Merkel: “E o varianta buna”, 03/11/2014, by , in Business today

Cancelarul german Angela Merkel ar prefera ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europena mai degraba decat ca guvernul de la Londra sarestrictioneze libertatea de miscare a cetatenilor UE pe teritoriul tarii insulare.

Daca la inceputul lunii iunie cancelarul Germaniei dadea asigurari ca isi doreste ca Marea Britanie să rămână în UE, acum Merkel s-a razgandit. In opinia acesteia, intentia Marii Britanii de a limita numarul de imigranti necalificati din UE care vin pe teritoriul sau ar fi o masura prea drastica.

“In cazul in care Cameron continua cu acest plan, cancelarul Angela Merkel isi va abandona eforturile de a mentine Marea Britanie in UE. Odata cu asta, ar fi atins un punct de la care nu ar mai exista cale de intoarcere”, a declarat sursa din guvernul german pentru saptamanalul Der Spiegel.

Sunday Times sustine ca premierul David Cameron intentioneaza sa prezinte, intr-un discurs viitor, o serie de propuneri anti-imigranti care, in schimb, vor extinde “pana la limita” legislatia UE, astfel incat sa o multumeasca pe Merkel.

About News Report