Guvernul vrea amnistie fiscală pentru PFA, CASS și drepturi de autor

Guvernul vrea amnistie fiscală pentru PFA, CASS și drepturi de autor
Comments Off on Guvernul vrea amnistie fiscală pentru PFA, CASS și drepturi de autor, 14/05/2015, by , in Business today

Veniturile din profesii libere obţinute după 1 ianuarie 2009 şi până la 31 decembrie 2015 inclusiv nu vor mai fi reîncadrate ca dependente de ANAF, cu plata taxelor ca pentru salarii, potrivit unui proiect de lege.

Guvernul va discuta un proiect de lege prin care vor fi anulate anumite obligatii de plata pentru drepturi de autor, PFA, CASS, diurne, in cazul carora sunt deschise procese intre ANAF si diversi contribuabili, deoarece costul procesele depaseste cuantumul banilor obtinuti.

“Avem un proiect de lege, pentru că nu avem voie prin OUG, pe care îl trimitem zilele acestea la Parlament privind amnistierea unor situaţii fiscale care cele mai multe dintre ele au generat procese, au generat controale din urmă. Mă refer la drepturi de autor, persoane fizice autorizate, persoane independente, CASS pe care trebuie să îl luăm de la alocaţiile copiilor, situaţii în care ne ducem în urmă şi chinuim oamenii şi firmele. Şi oricum ne costă mai mult să facem procese, să punem ANAF-ul pe capul oamenilor. Există un moment T zero. De la acel moment, absolut toată lumea, fără niciun fel de excepţie, trebuie să îşi plătească taxele. Sunt convins că în Parlament vom avea sprijinul necesar”, a spus Ponta.

Acesta a adăugat: “Proiectul de lege care sa prevada foarte clar ca tot ce e in trecut pana la 1 iunie, sume pe care exista procese intre ANAF si diversi contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, in general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru soferi, deci toate cele in care noi ne aflam intr-o multime de procese, avem miercuri proiect de lege – sigur, Parlamentul urmeaza sa-l dezbata, Camera Deputatilor e decizional – si vrem sa facem un moment T0: dom’le, pana aici, stergem, ca a fost legislatia buna sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costa mai mult decat banii pe care ii recuperam, dupa care, de la 1, oricine greseste, plateste”.

About News Report