Guvernul lansează în noiembrie “PRIMA MAŞINĂ”

Guvernul lansează în noiembrie “PRIMA MAŞINĂ”
Comments Off on Guvernul lansează în noiembrie “PRIMA MAŞINĂ”, 07/10/2014, by , in Business today

Succesul înregistrat cu programul “”Prima Casă” i-a făcut pe aleși să ia în calcul lansarea programului “Prima Maşină”, prin care îşi propune să sprijine achiziţia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat.

Așteptările de la acest program sunt foarte mari și cifrele arată că proiectul va genera vânzarea a 20.000 de unităţi anual.

“În primul rând dorim să sprijinim achiziţia de maşini noi de către tineri prin credite bancare garantate de stat, în al doilea rând să stimulăm achiziţia de autoturisme noi mai sigure şi mai puţin poluante şi, în al treilea rând, să încercăm să dezvoltăm cât mai mult producţia locală de autoturisme cu multiple efecte pe industria orizontală”, a declarat luni ministrul Economiei, Constantin Niţă, într-o conferinţă organizată pentru prezentarea oficială a programului.

Programul este destinat în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care vor avea prioritate. Garanţia statului va acoperi maximum 50% din valoarea creditului acordat în cadrul programului, diferenţa fiind reprezentantă de autoturismul achiziţionat.

Valoarea creditului va fi de maxim 50.000 de lei plus TVA, la care se adaugă costul poliţei CASCO pentru primul an, iar avansul beneficiarului va fi în 5 și 10%. Durata maximă a perioadei de creditate va fi de 84 de luni.

About News Report