Grecia anunta instalarea a 1000 de ATM-uri, pentru moneda virtuala bitcoin

Grecia anunta instalarea a 1000 de ATM-uri, pentru moneda virtuala bitcoin
Comments Off on Grecia anunta instalarea a 1000 de ATM-uri, pentru moneda virtuala bitcoin, 20/08/2015, by , in Business today

In Grecia vor fi instalate 1.000 de ATM-uri  ce vor fi destinate monedei virtuale bitcoin, pentru a ajuta firmele sa faca fata restrictiilor impuse de masurile de control al capitalului, potrivit unor informatii citate de Kathimerini.

Site-ul CoinTelegraph a relatat ca platforma Cubits de tranzactionare a bitcoin s-a asociat cu platforma elena BTCGreece pentru a instala ATM-uri care sa ajute firmele mici si mijlocii sa transfere bani.

“Cream un ecosistem al bitcoin si solutii pentru piata elena. Initiativa va include instalarea a 1.000 de ATM-uri si solutii pentru comertul electronic si industria turismului”, a declarat Thanos Marinos, fondator al BTCGreece, singura platforma de tranzactionare a bitcoin din Grecia.

Bitcoin_ATM

Marinos a declarat in luna iulie ca numarul clientilor noi care depun cel putin 50 de euro la BTCGreece a crescut cu 400%, la cateva mii, in perioada mai-iunie.

Bitcoin este o moneda virtuala inventata in urma cu sase ani al carei curs fluctueaza liber si care nu este sustinuta de vreun guvern sau banca centrala.

About News Report