Google suspendă proiectul Google Glass

Google suspendă proiectul Google Glass
Comments Off on Google suspendă proiectul Google Glass, 16/01/2015, by , in Media & Brands

Google renunta pentru un moment la vanzarea ochelarilor inteligenti Glass din pricina uriaselor controverse legate de intimitate.

Google suspenda comercializarea Google Glass dupa ce foarte multa lume s-a ingrijorat de faptul ca oricine va putea filma in cele mai nepotrivite momente, conceptul de drept la intimitate avand mult de suferit. Al doilea motiv a fost faptul ca ochelarii nu prea au evoluat tehnologic si nu isi justificau banii.

Americanii de la Google spun ca proiectul Glass nu este mort, ci pe viitor va fi dezvoltata o versiune mai buna. Nu se stie inca in ce moment se va intampla asta, asa ca pana la un anunt ulterior, proiectul Glass este “înghetat”.

Google Glass sunt activati si folositi exclusiv cu ajutorul comenzilor vocale ale utilizatorului. Ochelarii au o autonomie a bateriei de 24 de ore, iar greutatea acestora este de 43 de grame. Camera atasata are 5 megapixeli si poate inregistra clipuri video HD de 720p. Utilizatorii pot stoca in memoria de 16GB toate fotografiile si fimele facute, ele putand fi vizionate si pe ecranul integrat de 640X360 pixeli. Aceștia se pot conecta la telefoanele de tip smartphone echipate cu sistemul Android.

About News Report