Globalworth Real Estate vrea sa construiasca cel mai mare parc de afaceri din Romania

Globalworth Real Estate vrea sa construiasca cel mai mare parc de afaceri din Romania
Comments Off on Globalworth Real Estate vrea sa construiasca cel mai mare parc de afaceri din Romania, 08/08/2014, by , in Business today

Ioannis Papalekas, detinatorul companiei Globalworth Real Estate a anuntat ca urmeaza sa construiasca in Romania cel mai mare parc de afaceri, pe terenul cumparat de la Farmexim si care va ingloba statia de metrou Pipera. Proiectul presupune o investitie de 98 milioane de euro.

Conform Capital.ro, complexul Globalworth Campus va fi impartit in trei turnuri de birouri, spatii comerciale si 1.500 de locuri de parcare insumand o suprafata de 105.000 mp.

Complexul va fi dezvoltat de Globalworth pe un lot cu o suprafata de circa 30.000 mp cumparat luna trecuta, pentru 14,3 mil. euro, de la distribuitorul de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Terenul este delimitat de Blvd-ul Dimitrie Pompeiu si strada George Constantinescu.

Pana acum costul de investitie in proiect a fost de 17,8 mil. euro, care include pretul platit pe teren si cheltuielile cu autorizarea si proiectarea, urmand ca pana la final sa se mai investeasca inca 80,3 mil. euro.

Chiar dacă proiectul este în faza de inceput a lucrărilor de constructii, Globalworth spune ca se afla intr-un stadiu avansat de negocieri pentru inchirierea a 25.000 mp de spatii de birouri si de retail, intr-unul dintre turnurile complexului, catre o multinationala dispusa sa semneze un contract de inchiriere pe o perioada de zece ani. Cu acest contract, gradul de ocupare al Globalworth Campus este de 23,8%.

Omul de afaceri grec, Ioannis Papaleks mai dezvolta un proiect similar, dar cu o suprafata de doar 53.923 mp, pe un teren achizitionat in 2012 de la Porsche Inter Auto, langa statia de metrou Aurel Vlaicu. Pe acest teren, se afla in constructie un turn de birouri cu 23 de etaje, care necesita o investitie de 60 mil. euro. Constructia ar trebui incheiata spre sfarsitul anului viitor. Turnul este deja preinchiriat in proportie de 44,1%.

La sfarsitul lunii martie, Globalworth a initiat o actiune de majorare de capital in valoare de 200 mil. euro. Din aceasta suma, 112 mil. euro sunt alocati pentru investitii viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a caror achizitie se afla intr-un stadiu avansat de negociere.

About News Report