Forumul National al IMM-urilor si Ziua Întreprinzatorilor

Forumul National al IMM-urilor si Ziua Întreprinzatorilor
Comments Off on Forumul National al IMM-urilor si Ziua Întreprinzatorilor, 26/05/2015, by , in Evenimente

Consiliul   Naţional   al  Întreprinderilor   Private   Mici  şi  Mijlocii   din  România   în parteneriat cu Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri și cu Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Brașov au organizat în data de 22 Mai 2015, cea de-a XXIII-a ediţie a “Forumului Național al IMM-urilor și Ziua Întreprinzătorilor”.

Evenimentul a avut loc la Poiana Braşov, Hotel Piatra Mare şi a avut ca temă “Oportunităţi de finanţare pentru IMM-uri în perioada 2015-2020”.

Victor Ponta, Primul Ministru al României, a transmis un mesaj participantilor la eveniment subliniind necesitatea îmbunătăţirii accesului la finanţare a sectorului IMM.

Cu acest prilej a avut loc lansarea Indicelui de Încredere al IMM-urilor, un nou instrument de evaluare a situaţiei IMM-urilor din România după modelul altor state (China, S.U.A., etc.). Este utilizabil pentru a determina factorii de decizie naţionali să acţioneze pentru îmbunătăţirea mediului de  afaceri.  Prezentare  instrumentului  de  evaluare  a  fost  susţinută  de  prof.  univ.  dr.  Ovidiu Nicolescu, preşedinte CNIPMMR şi de dl.Lucian Isar, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Feroviare.

Dl. Prof. Ovidiu Nicolescu a precizat faptul că acest indice este un instrument de evaluare, de alertă şi de previziune pe termen scurt care vine în sprijinul IMM-urilor. În urma analizei eşantionului  a rezultat o valoare a indicelui de încredere total de 51,5 având 3 componente:
– indicele de performanţă: evaluări ale performanţei actuale în afaceri cu valoarea de 49,64,
– indicele creditării: evaluări ale situaţiei privind creditele curente cu valoarea de 48,90
– indicele privind aşteptările: evaluări ale perspectivei în afaceri cu valoarea de 56,10.
Această analiză a fost realizată în parteneriat cu Banca Comercială Feroviară.

Totodată, participanţii  la cea de-a XXIIIa ediţie a evenimentului  “Ziua Întreprinzătorilor”  au adoptat “Rezoluţia  Forumului  Naţional”,  care cuprinde principalele  12 măsuri pentru creşterea accesului IMM-urilor la finanţare

About News Report