Forumul National al IMM-urilor 2014

Forumul  National al IMM-urilor 2014
Comments Off on Forumul National al IMM-urilor 2014, 15/05/2014, by , in Evenimente

Anul  acesta, Formul National al IMM-urilor  va avea loc in data de 20 mai , in Bucuresti,  la Hotel Marshal Garden si este inclus  de catre Directia Generala Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene in Campania  “Saptamana europeana a IMM-urilor”.

Datele publicate de catre  Consiliul National al  Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), organizatorul Forumului, cu cateva zile inaintea evenimentului arata ca in 2014, principala problema a IMM- urilor romanesti o reprezinta fiscalitatea excesiva (aproximativ 58 % dintre intervievati considera acest lucru) fata de principala problema de anul trecut, respectiv scaderea cererii interne (cu 70 % dintre respondenti).

Desi  am putea considera ca inflatia nu se mai simte atat de mult in preturi, ea se afla pe locul doi in topul problemelor intreprinzatorilor, urmata de  scaderea cererii interne, birocratia, controalele excesive si concurenta neloiala. Dupa cum vedem, in majoritate aceste probleme depind de legislatie si reglementari, deci ar putea fi corectate sau macar ameliorate, daca autoritatile ar acorda suficienta atentie acestui domeniu.

 

Picture1       Tema centrala a dezbaterilor Forumului de marti, 20 mai  priveste  “Directiile de imbunatatire a mediului de afaceri etic pentru dezvoltarea IMM-urilor”. Intre  cei care au fost invitati sa sustina prezentari se afla  Premierul Victor Ponta,  Ministrul  delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism  Florin Jianu si  Ministrul Fondurilor Europene Eugen Orlando Teodorovici. Partener  oficial este Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Business Avenue fiind unul dintre partenerii media ai evenimentului.


agerpress Ovidiu Nicolescu

Ovidiu Nicolescu, Presedinte  CNIPMMR

Sursa foto : Agerpress

In aceeasi perioada  CNIPMMR a lansat si proiectul AVATAR, cofinantat  din Fondul Social European prin POSDRU, proiect ce urmareste dezvoltarea antreprenoriatului in zonele rurale  si  recalificarea a 1000 de persoane din mai multe regiuni ale Romaniei.

About Business Editor