Forbes: Top 5 cele mai puternice femei din lume

Forbes: Top 5 cele mai puternice femei din lume
Comments Off on Forbes: Top 5 cele mai puternice femei din lume, 28/05/2015, by , in Lifestyle

Publicatia americana Forbes a publicat de curand, lista cu cele mai influente si mai puternice femei pe plan mondial. Criteriile folosite in stabilirea clasamentului Forbes sunt banii, prezenta in media, sferele de influenta si impactul. Iata cine se claseaza pe primele 5 locuri:

1.    Angela Merkel
Angela Merkel , in varsta de 60 de ani, a fost desemnata cea mai puternica femeie din lume, pentru al cincilea an consecutiv, insa pozitia ii este amenintata de catre fostul secretar de Stat Hillary Clinton, care candideaza la presedintia Statelor Unite.

2.    Hillary Clinton
Hillary Clinton in varsta de 67 de ani, a aparut in calsamentul Forbes incepand din 2004, cand a fost lansat, ca senatoare, secretar de Stat, personalitate influenta, iar acum din postura de candidata la fotoliul de la Casa Alba.

3.    Melinda Gates
Melinda Gates, in varsta de 50 de ani, este co-presedinta a Fundatiei  Bill&Melinda Gates, prin care ofera spre donatii o buna parte din averea familiei Gates.

4.    Janet Yellen
Janet Yellen, in varsta de 69 de ani, este o economista americana si profesoara la Universitatea Berkeley din California, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii, actualmente, presedinte al Bancii Centrale Americane.

5.    Mary Barra
Mary Barra, in varsta de 54 de ani, este PDG la General Motors.

About News Report