Forbes a dat publicităţii lista cu miliardarii lumii. Ce români sunt în top?

Forbes a dat publicităţii lista cu miliardarii lumii. Ce români sunt în top?
Comments Off on Forbes a dat publicităţii lista cu miliardarii lumii. Ce români sunt în top?, 04/03/2015, by , in Business today

În ciuda prăbuşirii preţului petrolului şi crizei din zona euro, numărul miliardarilor a crescut în 2015 la 1.826 la nivel global, nivel record, cu o avere cumulată de peste 7 mii de miliarde de dolari.

Din cele 290 de nume noi din top, 71 provin din China. Numărul miliardarilor cu vârste sub 40 de ani a ajuns la 46, de asemenea un record, în timp ce averea medie a celor peste 1.800 de miliardari a scăzut cu 60 milioane de dolari faţă de lista Forbes din 2014, la 3,86 miliarde de dolari.

Americanul Bill Gates (59 de ani) este în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 79,2 miliarde de dolari, cu 3,2 miliarde de dolari mai mult decât cu un an în urmă. Cofondatorul Microsoft a fost cel mai bogat om de pe planetă în 16 din ultimii 21 de ani, notează Forbes.

Mexicanul Carlos Slim Helu (75 de ani), patronul imperiului telcom America Movil, s-a menţinut pe locul al doilea, cu o avere de 77,1 miliarde de dolari.

De pe locul al treilea, investitorul american Warren Buffett (84 de ani) a reuşit cel mai mare câştig în ultimele 12 luni. Averea “Oracolului din Omaha” a crescut cu 14,5 miliarde de dolari, la 72,7 miliarde de dolari, datorită aprecierii galopante a preţului acţiunilor conglomeratului Berkshire Hathaway.

Singurii români din top sunt Ioan Niculae și Ion Țiriac. Potrivit listei Forbes, averea lui Ioan Niculae se ridică la 1,2 miliarde de dolari, patronul Interagro a avut de câştigat de pe urma conflictului din Ucraina, reuşind să fure clienţi ai combinatelor chimice ucrainene care nu au mai reuşit să onoreze comenzi.

Ion Țiriac este și el prezent pe lista miliardarilor Forbes cu o avere estimată la un miliard de dolari.

About News Report