For Him : Accesorizati tinuta de business

For Him :  Accesorizati tinuta de business
Comments Off on For Him : Accesorizati tinuta de business, 29/01/2014, by , in Lifestyle

 

      In ultimii ani barbatii sunt din ce in ce mai interesati de moda , de imaginea pe care o afiseaza, lucru demonstrat  si de atentia pe care o acorda  designerii  acestui nou segment de piata. Suntem bombardati zilnic, cu informatii despre ultimele tendinte si  invadati de campanii de marketing agresive, asa incat este greu sa faci alegerile corecte in domeniul vestimentar.

Barbatii au putine accesorii cu care pot jongla  atunci cand vorbim de conturarea unei tinute de business  dar trebuie sa le aleaga cu grija. Pentru  partenerii de afaceri ele reprezinta un sistem de recunoastere si  descifrare ale puterii financiare, al influentei si statutului celui care le poarta.

Cravata si acul de cravata : ca si in cazul celorlalte accesorii este importanta calitatea si simplitatea. Alegeti o cravata de matase, uni sau cu imprimeuri mici,discrete. Culoarea acesteia trebuie sa se asorteze cu  cea a camasii (de exemplu la o camasa bleu se potriveste o cravata  bleumarin) Nu combinati modele diferite de patternuri ale camasii si cravatei.

Desi anul acesta sunt la moda cravatele subtiri, in tinutele de business ramaneti fideli cravatelor clasice , cu o latime intre 10 si 14cm. In ceea ce priveste lungimea, cravata trebuie sa se opreasca in dreptul mijlocului cataramei de la cureaua pantalonilor.

Acul de cravata, pe langa aspectul practic vine sa dea un plus de elegant tinutei. Optati pentru unul din metale pretioase, simplu, fara strasuri.

Ceasul  este primul si poate cel mai important obiect care ii va oferi  interlocutorului  date despre stil, resursele financiare de care dispuneti, un fel de garantie a faptului ca puteti  fi un partener de afaceri credibil.

ceas barbatesc

 

 

 

 

 

 

 

Poate in nicio alta tara din lume, atentia acordata  statutului  nu este mai evidenta ca  in corporatiile din Statele Unite. In momentul in care  un angajat accede intr-o functie cheie,  pe langa pachetul salarial I se pune la dispoitie un fond de cheltuieli dedicate achizitionarii elementelor care sa-I ilustreze noul  statut: o masina compatibila cu imaginea noii functii, un ceas  de firma si  o garderoba adecvata.

Tips : Ca sa incapa pe sub manseta aveti nevoie de un model plat dar tineti cont si de dimensiunea incheieturii mainii  ca sa nu fie disproportionat. Evitati modelele sport, de plastic sau supradimensionate, cu tot felul de gadgeturi incorporate, etc.

butoni-silver-18096

Butonii : optati pentru o camasa cu butoni. Acestia vor da o nota de rafinament tinutei si pot fi utilizati la mai multe tinute. Alegeti o pereche din metale pretioase, simpli, uni sau in nuante de negru, bleumarin sau cu motive sobre. Evitati modelele din fir textil. 

Tips: Butonii  rotunzi sunt mai eleganti decat cei dreptunghiulari.

Cureaua  este un accesoriu obligatoriu pentru tinuta de office asa incat este important sa fie din piele, de calitate,in nuante de negru sau maro si sa se asorteze cu pantofii. Exista o multitudine de modele dar si in cazul acesteia sunt indicate cele simple, fara cataramele ostentative.

Atunci cand va construiti o tinuta de business priviti accesoriile ca  pe o investitie in imaginea dumneavoastra.  Ganditi-va tinuta ca un tot unitar si nu uitati ca partenerii de afaceri le vor observa cu siguranta.

About Business Editor