FMI estimează la 40% posibilitatea ca zona euro să reintre în recesiune

FMI estimează la 40% posibilitatea ca zona euro să reintre în recesiune
Comments Off on FMI estimează la 40% posibilitatea ca zona euro să reintre în recesiune, 10/10/2014, by , in Business today

Zona euro nu a scăpat definitiv de recesiune. Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a avertizat joi că există în jur de 40% sanse ca tarile din UE intre din nou in recesiune.

Într-o conferință de presă premergătoare reuniunii anuale a FMI și Băncii, Christine Lagarde a atras atenţia asupra faptului că sunt şanse destul de mari ca ţările din UE să intre din nou în recesiune.

“Am estimat riscul de reintrare în recesiune a zonei euro la circa 40 %, ceea ce nu este nesemnificativ”, a spus directorul FMI.

Acesta a adăugat: “Nu vreau să spun că se va întâmpla, vreau să spun că există un risc serios de recesiune, dacă nu se face nimic”.

Christine Lagarde a tinut insa sa precizeze ca aceasta situatie ar putea fi evitata: “Dacă țările iau măsuri adecvate, atât țările cu deficit, cât și cele care au excedent, fac ceea ce au de făcut, atunci se va evita acest lucru”.

About News Report