FMI a cerut României să nu pună în pericol progresele din ultimii ani

FMI a cerut României să nu pună în pericol progresele din ultimii ani
Comments Off on FMI a cerut României să nu pună în pericol progresele din ultimii ani, 12/11/2014, by , in Business today

Cu doar câteva zile înainte de turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, Fondul Monetar Internaţional a cerut României să nu pună în pericol progresele realizate în ultimii ani în privinţa ţinerii sub control a cheltuielilor.

Mesajul a fost trimis de FMI în condiţiile în care guvernul condus de Victor Ponta pare că va încheia anul viitor programul cu instituţia financiară.

“Există un angajament din partea României să continue consolidarea situaţiei fiscale. Aşteptăm ca acest angajament să fie respectat”, a declarat, la Sofia, Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, conform Mediafax.

Acesta a adăugat: “A fost făcut un efort atât de mare pentru ca economia să devină mai puternică şi mai rezistentă la şocuri, prin această stabilitate sporită rezultată din faptul că starea conturilor bugetare este mult mai bună decât în urmă cu şase ani. În acest condiţii, credem că este extrem de important pentru România să nu pună în pericol acest progres considerabil”.

Ultimul acord al României cu FMI, al treilea din 2009, este un acord stand-by în valoare de 4 miliarde de euro care se încheie anul viitor şi care probabil nu va fi înnoit. FMI a suspendat discuţiile legate de actualul acord până după alegeri.

About News Report