Fiecare locuinta din Romania ar putea fi dotata cu un stingator

Fiecare locuinta din Romania ar putea fi dotata cu un stingator
Comments Off on Fiecare locuinta din Romania ar putea fi dotata cu un stingator, 28/07/2014, by , in Business today

Propunerea ii apartine unui senator, dupa parerea caruia, s-ar reduce numarul victimelor si pagubelor cauzate de incendii, daca fiecare locuinta ar fi dotata cu un stingator.

Stingatoarele sunt principalul mijloc de interventie pentru stingerea inceputurilor de incendii, usor de utilizat si la indemana oricui. Corecta lor alegere si amplasare, dar si deprinderea utilizarii lor devin de mare importanta pentru limitarea si stingerea, inca din faza incipienta a incendiilor care pot produce pierderi de vieti omenesti si pagube materiale imense.

Potrivit Capital.ro, initiatorul acestei propuneri spune ca o asemenea masura ar putea aduce numai avantaje. Avand la dispozitie un stingator, cetatenii ar putea interveni inca de la izbucnirea incendiului, usurand astfel si munca pompierilor.

Ca sa fie si mai convingator, senatorul face apel la statistici: 40 de mii de incendii se produc anual in Romania, spune el, iar dintre acestea mai mult de jumatate in locuinte. Dotarea cu stingatoare devine, astfel, o necesitate.

Specialistii spun ca pentru o locuinta de 50-60 metri patrati ar fi necesar un stingator care costa intre 50 si 100 de lei si ar mai trebui alti 20 de lei pentru revizii anuale.

Daca initiativa devine lege, respectarea ei va trebui controlata de catre autoritati. Pompierii nu au in acest moment dreptul de a intra in casele oamenilor pentru astfel de verificări. Legile în vigoare contin deja o serie de recomandări.

Administratorii firmelor care comercializeaza stingatoare spun ca in Bucuresti sunt foarte putine asociatii care s-au dotat cu truse antiincendiu. Iar dintre cei care le detin, si mai putini sunt cei care le fac revizia periodic.

About News Report