Fiat a fuzionat cu Chrysler

Fiat a fuzionat cu Chrysler
Comments Off on Fiat a fuzionat cu Chrysler, 04/08/2014, by , in Business today

Fiat a incheiat saptamana trecuta o istorie de 115 ani in calitate de companie italiana. Familia Agnelli si alti actionari ai companiei au aprobat fuziunea cu Chrysler.

Noua companie se numeşte Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), va fi inregistrată in Olanda, va avea sediul în Marea Britanie si va avea listarea principala la bursa din New York.

Directorul general al noii companii, Sergio Marchionne, sustine ca, prin unificarea resurselor cu cele ale Chrysler, FIAT poate concura mai eficient cu mari producători cum sunt General Motors, Volkswagen si Toyota Motor.

“Marchionne nu vea să abandoneze Italia, vrea ca FCA si el insusi sa fie jucatori globali, iar centrul de greutate al FCA va fi repozitionat in acest scop. Este putin trist pentru Italia”, a declarat Erik Gordon, profesor la Stephen M. Ross School of Business din cadrul University of Michigan.

Potrivit Mediafax.ro, structura cosmopolita a noii companii reflecta indepartarea industriei auto de la modelul unor campioni nationali precum Fiat, care pe parcursul deceniilor s-a mandrit cu originea sa italiana şi torineza.

Fiat intentioneaza sa investeasca 55 de miliarde de euro in urmatorii cinci ani, pentru a creste livrarile cu 61%, la 7 milioane de automobile, pana in 2018. Marchionne vrea ca veniturile anuale ale grupului sa depaseasca 130 de miliarde de euro, in cinci ani. Chiar si asa, livrarile Fiat ar fi mai mici decat cele ale Volkswagen, care are ca obiectiv livrari de 10 milioane de vehicule, in acelasi an.

“Marchionne are nevoie de luminile de pe Wall Street. Acolo sunt mai multe oportunitati, fata de o piata periferica, precum cea care a devenit piata din Italia”, a declarat Vincenzo Longo, analist la IG Group în Milano.

Tags:
chryslerfiat

About News Report