Festivalul Întâlniri de Toamnă la Sala Dalles

Festivalul Întâlniri de Toamnă la Sala Dalles
Comments Off on Festivalul Întâlniri de Toamnă la Sala Dalles, 09/11/2017, by , in Evenimente

Ștefan Bănică o duce pe Tanța la Sala Dalles, Gabriel Fătu scrie un tratat de medicină demn de premiul Nobel, iar Carmen Tănase se apucă de politică în cea de-a doua ediție a Festivalului Întâlniri de Toamnă la Sala Dalles. După succesul primei ediții de festival, organizatorii promit bucureștenilor încă un weekend tomnatic savuros, îmbelșugat de cultură și divertisment și cu acces gratuit.

Astfel, între 10 și 12 noiembrie, Întâlnirile de Toamnă de la Sala Dalles cuprind:

  • Vineri, 10 noiembrie, de la ora 19.00, concert extraordinar Ștefan Bănică
  • Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 11.00, balet pentru copii Festivalul Micuțelor Balerine (Partea I)
  • Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19.00, spectacol “Declarație de drag…” cu Adrain Păduraru și Dan Ardelean
  • Duminică, 12 noiembrie, de la ora 11.00, balet pentru copii Festivalul Micuțelor Balerine (Partea II)
  • Duminică, 12 noiembrie, de la 19.00, spectacol de teatru “Eu dau banu’, eu dau ora exactă!” cu Carmen Tănase, Gabriel Fătu,  Ion Ionuț Ciocia, Victor Vurtejeanu, Răzvan Bănică

Toate evenimentele din cadrul  Festivalului Întâlniri de Toamnă la Sala Dalles au acces gratuit pentru public, în limita locurilor disponibile, cu rezervare în prealabil la numărul de telefon 0741233636 sau email la secretariat@updalles.ro.

11

Sala Dalles, una din primele scene culturale bucureștene, are o frumoasă și lungă istorie începută în 1918 când Elena Dalles, ultima moştenitoare a uneia dintre marile familii de la sfârşitul secolului al XIX-lea, lasă prin testament o parte din marea ei avere în vederea înfiinţării unei fundaţii culturale care să poarte numele fiului ei Ioan I. Dalles.  Astfel s-a construit o clădire frumoasă, cu săli speciale pentru expoziţii de pictură, sculptură, arhitectură, altele pentru examene, concerte și audiţii muzicale sau pentru cursurile Universităţii Populare din Bucureşti. În anul 1932, clădirea Fundaţiei “Ioan I. Dalles” este inaugurată şi devine la scurt timp un centru de referinţă în viaţa culturală a Capitalei. După cum se arată în testamentul Elenei Dalles, Asociaţiunea Universităţii Populare din Bucureşti, care făcea parte din Fundaţia „Ioan I. Dalles, avea menirea „de a forma caracterele cetăţenilor români prin cultivarea şi educarea lor sufletească”.

Astfel, printre personalităţile care au ţinut conferinţe în Sala Dalles se numără Nicolae Iorga, Octavian Goga, Gheorghe Ţiţeica, Gala Galaction, Virgil Madgearu, Tudor Arghezi, George Călinescu, Dimitrie Gusti sau Tudor Vianu. Sala Dalles a oferit și concerte muzicale prestigioase ale compozitorilor George Enescu (26 concerte) sau Dinu Lipati și în aceeași locație de tradiție au organizat expoziţii artiştii Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Ion Andreescu sau Iosif Iser.

About Business life