Fara precedent: o familie din Romania a luat 300.000 de euro de la banca si nu a achitat nicio rata din cauza unei erori a bancii

Fara precedent: o familie din Romania a luat 300.000 de euro de la banca si nu a achitat nicio rata din cauza unei erori a bancii
Comments Off on Fara precedent: o familie din Romania a luat 300.000 de euro de la banca si nu a achitat nicio rata din cauza unei erori a bancii, 24/09/2014, by , in Business today

Familia Posteuca din Hateg a imprumutat de la banca 300.000 de euro, pentru care a garantat cu o vila, si a ramas si cu banii si cu casa fara sa achite nicio rata, din cauza unei erori a bancii, care a gresit executatea silita a debitorilor.

Potrivit adevarul.ro, povestea celor doi soti a inceput in 2007 cand au contractat creditul de 300.000 de euro de la BRD Group Societe Generale, credit pe care l-au garantat printr-un contract de ipoteca cu vila pe care o aveau in posesie. La acel moment, vila compusa din demisol, parter, etaj si mansarda a fost estimata la aproximativ 400.000 de euro. Tot in acel an, dupa ce au luat creditul, familia a plecat in America, fiind in imposibilitatea de a mai plati ratele bancare, nemaiavand domiciliul in Romania.

Ca urmare a neachitarii ratelor, banca a inscris datoria celor doi soti in Biroul de Credit, acesta fiind momentul in care procedural, executorii bancari au initiat executarea silita.Numai ca, intre timp, corpul executorilor bancari a fost desfiintat, unificandu-se cu corpul executorilor judecatoresti.

Pe baza acestui fond, dosarul de executare deschis de executorii bancari pe numele sotilor Posteuca a fost abandonat.

In 2012, executarea silita a fost reluata de la zero, intr-un dosar nou de executare silita, de catre un executor judecatoresc, fiind anulate practic, demersurile facute pana la data respectiva de catre BRD.

Sotii Posteuca au obtinut o sentinta favorabila la Tribunalul Hunedoara, unde un complet de trei judecatori a stabilit ca banca a gresit in realizarea procedurilor de executare silita, intervenind intre timp prescriptia dreptului de a mai cere executarea datoriei, perioada de prescriptie fiind de trei ani.

Si in momentul de fata, cei doi soti se judeca cu banca pentru radierea din cartea funciara a ipotecii puse de banca pe imobil. Avocatul acestora, Alexandru-Catalin Pusa sustine ca, dupa sentinta care anuleaza orice executare silita, radierea ipotecii este o simpla formalitate.

About News Report