Familia Rockefeller va renunta la combustibili fosili si va investi in energie regenerabila

Familia Rockefeller va renunta la combustibili fosili si va investi in energie regenerabila
Comments Off on Familia Rockefeller va renunta la combustibili fosili si va investi in energie regenerabila, 25/09/2014, by , in Business today

Familia Rockefeller, detinatoarea uneia dintre cele mai mari averi la nivel mondial din afacerile cu petrol, isi va reduce investitiile in combustibili fosili la mai putin de 1% din total, investind in schimb in energie regenerabila.

„Suntem convinsi ca daca John D. Rockfeller ar fi fost in viata astazi, precum un om de afaceri abil care priveste spre viitor, el ar fi lasat in urma combustibilii fosili si ar fi investit in energie regenerabila“, a spus Stephen Heintz, un urmas de-al lui John D. Rockfeller.

Potrivit The Telegraph, Rockefeller Brothers Foundation, o organizatie filantropica care administreaza investitii de 860 mil. dolari, a anuntat ca va renunta „cat mai repede posibil“ la activele din industria carbunelui si a nisipurilor bituminoase, considerati fiind, cei mai poluanti combustibili.

Campania a inceput in urma cu cativa ani in campusurile universitare, iar anul acesta retragerile de investitii de către unele fonduri de pensii, de grupuri religioase si unele universitati s-au dublat, noteaza BBC.

Decizia Rockefeller de a nu mai investi in combustibili fosili a fost urmata si de Consiliul Mondial al Bisericilor, care reprezinta aproape 600 de milioane de oameni in 15 tari. Totodata, 30 de orase au ales sa faca acelasi lucru, scrie The Guardian.

Rockefeller Brothers Foundation a precizat ca va urma un program format din doi pasi pentru a reinvesti in energie regenerabila. ‘’In primul rand ne vom concentra asupra carbunelui si nisipurilor bituminoase, doua dintre cele mai puternice surse de emisii de carbon. Pe masura ce vom renunta la investitiile in aceste doua resurse, vom analiza expunerea noastra la celeltalte investitii in combustibili fosili si vom determina strategia adecvata pentru a reinvesti in energie regenerabila in urmatorii ani“, a anuntat Rockefeller Brothers Foundation.

About News Report