Faleza braziliana la Mamaia

Faleza braziliana la Mamaia
Comments Off on Faleza braziliana la Mamaia, 18/01/2014, by , in Vision & Trends

 

Faleza din Mamaia se modernizeaza cu bani europeni in urmatorul an. Pana in vara lui 2014 vor fi cheltuite 10 milioane de euro iar in etapa a doua inca 15 milioane.

Faleza se va largi  de la plaja pana la hoteluri si va fi prelungita pana in nordul statiunii, turistii avand astfel o distanta de 13 km pavata cu dale de granit. Nu vor lipsi nici pistele pentru biciclisti si unele zone in care se poate circula cu autoturismele, existand astfel trei tronsoane paralele cu plaja.  Primarul Radu Mazare vorbeste despre o parcare supraetajata de mari dimensiuni si de trei pasarele care sa usureze traficul in zona de circulatie auto.

Lucrarile au inceput destul de discret, cu tragerea utilitatilor si finalizarea unui sistem de drenare a apei de ploaie. Vor fi marite piatetele de la Perla si Cazino, iar in acesta ultima locatie urmeaza sa se amenajeze un spatiu permanent de spectacole. La toate acestea se adauga in prima etapa de pana in vara plantarea a 800 de copaci si luminarea a trei mari sectoare de plaja, dupa modelul brazilian de la Rio.

Investitia suna bine, tinand cont ca in fiecare weekend ajung in Mamaia aproape 150 000 de turisti, chiar daca doar in jur de 7000 sunt straini. Mai ramane de rezolvat si problema agrementului si de petrecere a timpului liber, primcipala nemultumire in special a turistilor straini care vin in Romania. Sunt cautate hoteluri cu  SPA sau zone unde sa poti practica diverse sporturi sau jocuri in timpul liber. Aceeasi problema o avem si pe Valea Prahovei si in alte zone din tara.

Pe noua structura de faleza se vor descurca mai bine si carele alegorice participante la carnavalul atat de mult dorit de primarul Radu Mazare. Se mai promit insule artificiale unde turistii sa poata face plaje si noi hoteluri de cinci stele.

Suna bine, doar ca infrastructura nu va permite cresterea prea rapida a numarului de turisti. Chiar daca avem autostrada , intrarea in Mamaia este in continuare sufocata de trafic, la fel si circulatia in statiune. Mai ramene de rezolvat problema parcarii si a agrementului in zona.

 

About Business Editor