Facebook a încheiat preluarea WhatsApp pentru aproape 22 de miliarde de dolari

Facebook a încheiat preluarea WhatsApp pentru aproape 22 de miliarde de dolari
Comments Off on Facebook a încheiat preluarea WhatsApp pentru aproape 22 de miliarde de dolari, 08/10/2014, by , in Media & Brands

După ce Uniunea Europeană a aprobat vineri necondiţionat tranzacţia de preluare a aplicației WhatsApp de catre Facebook, gigantul american a platit în cele din urmă 21,6 miliarde de dolari, mult peste sumele vehiculate anterior. Facebook va plăti patru miliarde de dolari în numerar şi 14,3 miliarde în acţiuni.

În luna februarie a acestui an, Facebook urma să plătească 16 miliarde de dolari pentru serviciul de mesagerie. Ulterior, suma a crescut la 19 miliarde pentru ca, în cele din urmă, tranzacția să se încheie la 21.6 miliarde de dolari.

Motivul creşterii sumei finale este avansul important, de peste 13%, pe care acţiunile Facebook l-au înregistrat de la mijlocul lunii februarie până luni, când a fost încheiată tranzacţia. Facebook va plăti patru miliarde de dolari în numerar şi 14,3 miliarde în acţiuni. Mai mult, fondatorii şi angajaţii WhatsApp vor primi acţiuni în valoare de 3,57 de miliarde de dolari.

WhatsApp este o aplicație care oferă o soluţie ieftină pentru înlocuirea mesajelor trimise pe telefon. Aproximativ 600 de milioane de oameni o folosesc la nivel mondial.

Citeste si: “Facebook introduce o noua functie”

About News Report