Facebook a cumparat cu 500 de milioane de dolari o companie infiintata de doi romani

Facebook a cumparat cu 500 de milioane de dolari o companie infiintata de doi romani
Comments Off on Facebook a cumparat cu 500 de milioane de dolari o companie infiintata de doi romani, 04/07/2014, by , in Media & Brands

Cunoscuta retea de socializare Facebook a anuntat preluarea companiei de publicitate Live Rail,  infiintata in 2007, printre fondatori numarandu-se si doi romani, Andrei Dunca si Sergiu Biris, alaturi de Mark Trefgarne, directorul general al firmei.

Live Rail este o companie de publicitate online si ofera o platforma extinsa furnizorilor de continut video online, care ii ajuta sa identifice si sa prezinte cele mai bune reclame.

Cea mai importantă componenta a Live Rail este platforma de licitare online, care poate evalua în timp real inventarul de reclamă video cu care lucreaza site-urile de continut video şi ajuta cumparatorii de spatiu publicitar sa gaseasca cea mai bună varianta. Relatia companiei atat cu cei care vand, cat si cu cei care cumpara publicitate, va ajuta planurile Facebook de a-si dezvolta afacerile.

Facebook nu a dat detalii despre pretul achizitiei, dar potrivit surselor portalului TechCrunch acesta s-ar ridica la 400-500 milioane de dolari.

Pentru anul in curs, compania se asteapta la venituri brute de 200 de milioane de dolari si profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 30 de milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Andrei Dunca este directorul tehnic al LiveRail, iar Sergiu Biris ocupa postul de director general la Zonga, prima aplicatie de muzica din Romania, pe care a lansat-o in 2012, dupa  participarea la fondarea LiveRail.

About News Report