Fabrica Ford din Craiova isi inchide portile aproape o luna

Fabrica Ford din Craiova isi inchide portile aproape o luna
Comments Off on Fabrica Ford din Craiova isi inchide portile aproape o luna, 23/07/2014, by , in Business today

In perioada 24 iulie- 18 august, fabrica Ford din Craiova va fi inchisa, timp in care angajatii vor fi in vacanta. In aceasta perioada toate liniile de productie si montaj intra in revizie generala anuala.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ford Romania, Ana Maria Timis, ultima zi de munca pentru angajaţii Ford este miercuri, 23 iulie, iar 24 şi 25 iulie fac parte din programul de oprire temporară a activitătii ca urmare a cererii scazute de autoturisme de pe piata europeana. Incepand cu 26 iulie, angajatii Ford Romania intra in perioada de vacantă, acestia revenind la lucru pe 18 august.

Directorul general al Ford Romania, Zoltan Brassai a declarat ca fabrica de la Craiova are o linie de productie flexibila, pentru a putea produce in functie de cererea pietei si nu va mai produce masini ’’pentru campul verde’’, doar ca sa aiba masini pe stoc daca nu are comenzi.

‘’Noi nu mai producem cincinalul in patru ani şi jumătate. Avem planuri de un an, lunare, saptamanale, zilnice si cum este cererea, asa este si productia. Avem flexibilitate a liniei de productie sa producem mai mult cand se cere mai mult si sa producem si mai putin daca cererea este mai mica. Nu o sa producem pentru campul verde, ca sa avem masini pe stoc daca nu au comandat clientii”, a spus Brassai.

Potrivit Capital.ro, 98% din productia de modele B-Max se exporta, iar la motorul EcoBoost, care se produce pentru patru continente, procentul este e si mai mare.

“Aici ar trebui sa vedem si lucrurile pozitive si lucrurile celelalte. Lucrul pozitiv este ca EcoBoost a fost ales motorul international al anului, un titlu global care inseamna cel mai bun motor din lume si este ceva ca un motor sa fie cel mai bun din lume trei ani la rand. Si putini stiu in tara asta ca cel mai bun motor din lume este produs la Craiova. Deci, asta este o mandrie deosebita pentru noi. In acest moment este o scadere a pietei de automobile in Europa, mai ales la segmentul de clase compacte si mici cum este B-Max. Asa functioneaza piata”, a mai spus directorul general al Ford România.

About News Report