Este România afectată de sistarea livrărilor de gaze rusești către Ucraina​?

Este România afectată de sistarea livrărilor de gaze rusești către Ucraina​?
Comments Off on Este România afectată de sistarea livrărilor de gaze rusești către Ucraina​?, 25/11/2015, by , in Business today

Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze către Ucraina, iar directorul general al grupului, Alexei Miller, a avertizat că blocajul implică riscuri serioase pentru tranzitul gazelor destinate Europei.

“Rusia a sistat miercuri livrarile de gaze naturale catre Ucraina, insa Romania nu este afectata de aceasta decizie”, a spus Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), pentru HotNews.ro.

Totodată, Havrilet a spus că au fost purtate discutii cu reprezentanti Gazprom chiar in cursul zilei de ieri. De asemenea, fiind inceput de sezon rece, nu au fost consumate gaze naturale din depozite.

În ce mod e afectată Europa?

Grupul rus a anunţat că Ucraina a primit toată cantitatea de gaze pentru care a plătit, iar Gazprom a oprit furnizarea pentru că ţara nu a achitat încă în avans pentru livrările viitoare. Circa 15% din gazele consumate în Europa tranzitează Ucraina.

În 2009, un astfel de blocaj a perturbat serios livrările de gaze către ţările din UE, în perioada de iarnă.

About News Report