El este antreprenorul anului

El este antreprenorul anului
Comments Off on El este antreprenorul anului, 09/06/2015, by , in Business today

Mohed Altrad, fondator si CEO al Altrad Group, a castigat sambata aseara, in cadrul unei ceremonii de gala ce a avut loc la Monte Carlo, marele premiu EY World Entrepreneur Of The Year. Nascut intr-un trib de beduini, Mohed Altrad, are o poveste de viata impresionanta.

EY World Entrepreneur Of The Year este un eveniment de 5 zile care acopera multe oportunitati si provocari ale economiei mondiale, cum ar fi antreprenoriatul, somajul in randul tinerilor, dezvoltarea afacerilor de familie si sustinerea accesului femeilor in functii de conducere.
Romania a participat pentru prima data in acest an la aceasta competitie prestigioasa si a fost reprezentata de presedintele MB Telecom, Mircea Tudor.

Mohed Altrad a concurat pentru titlu alaturi de alti 64 de antreprenori provenind din 53 de tari din intreaga lume. El s-a nascut intr-un trib din Siria, a emigrat la varsta de 17 ani in Franta si a obtinut un doctorat in IT. Impreuna cu un partener de afaceri a cumparat in 1985 o afacere din domeniul constructiilor, aflata in mari dificultati financiare. Aceasta companie a reprezentat baza a ceea ce acum este Altrad Group. Mohed a dezvoltat afacerea organic si prin achizitii, ajungand la vanzari de aproape 1 miliard USD si un numar de 7.000 de angajati in cele 110 subsidiare din intreaga lume. Compania este lider mondial in domeniul malaxoarelor de mortar si lider european in esafodaj de schelarie, scrie wall-street.ro.

“Nu visam sa realizez ceva anume, singura mea ambitie era sa nu imi accept destinul”, spunea Mohed pentru Forbes.com. Fara sa cunoasca industria constructiilor, Mohed a facut primul pas impreuna cu un partener, punand astfel bazele Altrad Group. Grupul a crescut de-a lungul anilor prin cumpararea de companii aflate in dificultate, consolidandu-si pozitia in Europa.

About News Report