Efectul sanctiunilor in Rusia: Coca-Cola isi retrage publicitatea de la patru posturi de televiziune ruse

Efectul sanctiunilor in Rusia: Coca-Cola isi retrage publicitatea de la patru posturi de televiziune ruse
Comments Off on Efectul sanctiunilor in Rusia: Coca-Cola isi retrage publicitatea de la patru posturi de televiziune ruse, 07/08/2014, by , in Business today

Coca-Cola nu mai vrea publicitate de la patru posturi de televiziune ruse apropiate de Kremlin si de la o banca vizata de sanctiunile occidentale, a anuntat miercuri publicatia Vedomosti, relateaza AFP.

De această decizie a americanilor de la Coca Cola sunt vizate in mod special patru posturi TV apropiate Kremlinului. Printre acestea se numara REN TV, Piatii Kanal si Domasnii, care fac parte dintr-un holding controlat de banca rusa Rossia. Cel de-al patrulea canal “Zvezda” difuzeaza emisiuni patriotice si apartine Ministerului Apararii de la Moscova. Decizia celor de la Coca Cola intra in vigoare chiar din această luna. Reprezentantii companiei sunt ca hotararea nu ascunde motive politice, iar retragerea publicitatii de pe posturile din Rusia este facut pur din considerente economice.

“Am decis sa ne concentram asupra celor mai importante posturi de televiziune la nivel federal si asupra celor mai vizionate de publicul nostru tinta”, a declarat purtatoarea de cuvant a companiei americane in Rusia, Anna Kozlovskaia.

Potrivit Mediafax.ro, sanctiunile impuse bancii Rossia si presedintelui si, totodata, principalului actionar, Iuri Kovalciuk, interzic, de altfel, companiilor americane sa incheie contracte cu compania rusa, considerata drept banca personala a celor mai importanti oficiali de la Kremlin. Coca-Cola este una dintre cele mai importante companii de pe piata rusa de publicitate, cu un buget anual de peste 2,5 miliarde de ruble (51,7 milioane de euro).

About News Report