Economia Germaniei n-a fost doborâtă de criza din Grecia. Scandalul Volkswagen reprezintă un risc mai mare

Economia Germaniei n-a fost doborâtă de criza din Grecia. Scandalul Volkswagen reprezintă un risc mai mare
Comments Off on Economia Germaniei n-a fost doborâtă de criza din Grecia. Scandalul Volkswagen reprezintă un risc mai mare, 24/09/2015, by , in Business today

Scandalul emisiilor poluante ale automobilelor diesel ale Volkswagen (VW) a lovit mediul de afaceri şi politic din Germania, iar analiştii avertizează că criza poate deveni principalul risc la care este expusă economia.

Conform analiștilor, cazul Volkswagen poate deveni un risc mai mare pentru economia Germaniei decât criza din Grecia. Motivul?

Volkswagen este cel mai mare dintre producătorii auto germani şi unul dintre principalii angajatori din ţară, cu peste 270.000 de salariaţi în Germania şi un număr chiar mai mare care lucrează pentru furnizori.

“Dintr-o dată, Volkswagen a devenit un risc mai mare pentru economia germană decât criza datoriilor din Grecia”, a declarat Carsten Brzeski, economist şef la ING.

Doar în 2014, Volkswagen a vândut aproape 600.000 de automobile în SUA, reprezentând circa 6% din vânzările globale de 9,5 milioane de vehicule. Dacă vânzările VW vor scădea în America de Nord în lunile următoare, acest fapt va avea impact nu doar asupra companiei, ci şi asupra întregii economii germane.

About News Report